JOURNEY

De Journey is een simpele, krachtige methode om blokkades, onverwerkte emoties en oud zeer op te sporen en te verwerken. Om uiteindelijk meer vrijheid in elk gebied van je leven te ervaren.


Negatieve emoties houden we normaal gesproken weg uit ons dagelijkse leven. Tijdens een Journey ervaren we dat we, juist wanneer we deze emoties doorléven en toelaten, weer verbinding krijgen met wie we werkelijk zijn. Wanneer we hier toegang toe hebben, is er grote kracht en wijsheid, maar ook relativering en veerkracht.

Omdat het voorbij het gebied van praten, denken en verdedigingsmechanismes gaat, kom je snel tot de kern van waar het werkelijk om gaat.

Het Journey-proces biedt gereedschap om oude overtuigingen los te laten en nieuwe, ondersteunende overtuigingen te vormen.

De essentie van het proces is vergeving. Wanneer we werkelijk kunnen vergeven kunnen we ook loslaten.


Het is mogelijk om in één sessie resutaten te bereiken.

Uit ervaring raad ik aan een Traject te doen. Gewoontepatronen hebben zich jarenlang vastgezet en het zal dus ook tijd nemen om ze te veranderen.

De Journey's worden in het Traject afgewisseld met sessies natuurcoaching, waar we manieren vinden hoe dit te vertalen en uiteindelijk te integreren in je dagelijks leven.


Een Journey duurt tussen de 1,5 en 3 uur.

WAT IS HET?


De Journey is een vorm van therapie die uitgaat van het eigen helende vermogen en is ontwikkeld door Brandon Bays.


We zitten tegenover elkaar. Je sluit je ogen en een geleide visualisatie begint. Door de vragen die je gesteld worden, kun je bij emoties komen waar je normaal misschien niet zo makkelijk toegang toe hebt of die je zelfs ontkent of wegdrukt.


Dit niet willen voelen van lastige emoties is iets wat heel veel energie vraagt. Door de emotie niet toe te laten, houden we hem feitelijk in stand. Wanneer je een emotie helemaal puur ervaart, zal die nooit lang duren. Het is net als bij baby’s. Ze hebben verdriet, huilen heel hard, maar vervolgens kan het ook zo weer verdwenen zijn. Wij als volwassenen voeden de emotie vaak met het verhaal. Door ons denken geven we de emotie als het ware brandstof.

Tijdens de Journey is het de bedoeling de emotie zelf werkelijk te ervaren. Het zal dan z’n werk doen, niet erg lang duren en ruimte maken voor een nieuwe emotie. Hierbij komen vaak herinneringen naar boven, waar later een proces mee wordt gedaan.

Je gaat door verschillende emotionele lagen. Uiteindelijk kom je bij de kern van wie jij bent. Je maakt contact met je eigen kracht, met dat wat jij werkelijk bent, je bron.


Met de herinnering die opkomt en de mensen die hierin een rol spelen, ga je vervolgens een gesprek aan.Tijdens dit gesprek kan alles worden uitgesproken wat toen misschien niet gezegd kon worden.

Hierbij ontdek je hulpbronnen, innerlijke kwaliteiten, die je kunnen helpen beter met vergelijkbare situaties om te gaan.

Ook ontdek je de overtuiging die je ooit gevormd hebt, maar die je nu niet meer dient.

Hiervoor in de plaats kan nu een nieuwe overtuiging ontstaan.

Uiteindelijk gaat het in dit proces om vergeving. Alleen dan zal je werkelijk los kunnen laten om vanuit innerlijke vrijheid te kunnen leven.

Aan het einde van de reis integreer je alles wat je hebt beleefd en ervaar je hoe het is om vanuit deze nieuwe waarheid te leven.


Elk proces is anders en zal uitgaan van en vormgegeven worden door jouw vraag.

VOOR WIE


Een Journey is geschikt:


- om persoonlijke groei tot stand te brengen en zo meer vrijheid in elk gebied van je leven te gaan ervaren


- om gedragspatronen, waar je last van hebt, te doorbreken, bijvoorbeeld binnen relaties, op het werk, bij de opvoeding van je kinderen, bij verslavingsproblemen, bij slaapproblemen


- ter ondersteuning bij het omgaan met verlies, ziekte, burn-out, depressie, zodat je je eigen kracht weer gaat ervaren


- om oude pijn te verwerken, opgelopen bij misbruik, trauma’s, pesten, scheiding of andere gebeurtenissen


- om rouw te verwerken of om een stervensproces te begeleiden.KINDEREN


De Journey is zeer geschikt voor kinderen (vanaf 6 jaar). Doordat met beelden wordt gewerkt, kunnen kinderen heel makkelijk meegaan in het proces. Een kinderjourney duurt tussen de 30 minuten en een uur.


Voor kinderen die;

-een scheiding moeten verwerken

-iets traumatisch hebben meegemaakt

-niet goed in hun vel zitten

-lichamelijke pijn of een ziekte hebben

-gepest worden

-iemand verloren hebbenINSPIRATIE

Gratis download boek van Brandon Bays

Introductie Brandon Bays

Eckhart Tolle; Getting rid of fear

Bentinho Massaro - Relax for 2-to-5 seconds