TRAJECT


In ieders leven komen periodes waar we in bepaalde levensgebieden ergens tegenaan lopen, misschien zelfs vastlopen, het stagneert, of erger we worden overspannen of ziek. Dit zijn momenten die ons kansen bieden wanneer we er goed mee om kunnen gaan. Maar het kan moeilijk zijn om te weten wát we eigenlijk willen en hoe we dat dan kunnen bereiken. Ook spelen er vaak onbewuste saboteurs mee, die verhinderen dat wij ons doel bereiken.


Bevind jij je in zo'n periode in je leven, waarin je beseft dat er verandering nodig is in bepaalde situaties op werk, relationeel, of psychisch gebied?


Je merkt dat

- je steeds tegen dezelfde problemen oploopt

- je geen energie hebt

- je moeilijk kunt loslaten

- je vaak boos/verdrietig/bang/ongelukkig bent

- je je altijd opgejaagd voelt

- je een gebrek aan zingeving ervaart

- je niet meer kunt genieten.


Dit zijn allemaal uitingen van een oproep tot verandering.


Het uitgangspunt is dat alle antwoorden in jou verborgen liggen. Ik ga jou geen antwoorden geven, maar je wel helpen ze zelf te vinden. Wanneer je weer contact kunt maken met wie je werkelijk bent, je vrije zelf, kun je alle antwoorden vinden.

HIERVOOR WERK IK MET VERSCHILLENDE METHODES


- De Journey; Een geleid intern zelfonderzoek, waarmee je toegang krijgt tot dat wat jouw patronen aanstuurt.


- Natuurcoaching; Hierbij werken we met beelden uit de natuur. Deze beelden helpen om uit ons hoofd te komen. Ons hoofd heeft namelijk vaak niet de antwoorden die ons verder kunnen helpen. Wanneer dit wel zo was, hadden we waarschijnlijk al lang de oplossing voor onze problemen gevonden.


- ACT (Acceptance and Commitment Therapy); Hiermee ontwikkel je vaardigheden om anders, gezonder, met je uitdagingen om te gaan.


- EMDR; Een methode om de lading van traumatische herinneringen af te halen, of om angst voor de toekomst mee te ontkrachten.


- Mindfulness; Als hulp om in het hier en nu te komen.


- En natuurlijk mijn gezonde verstand en levenservaring....HOE WERKT HET ?Sessie 1: Natuurcoaching. We ontmoeten elkaar in Voorthuizen. Een sessie duurt ongeveer vijf kwartier, waarin we niet alleen lopen en praten, maar met allerlei hulpbronnen uit de natuur jouw vraag zullen onderzoeken.

Sessie 2 : Journey in mijn praktijk in Zaandijk of Voorthuizen (circa 2 uur)

Sessie 3 : Natuurcoaching (Voorthuizen)

Sessie 4 : Journey (Zaandijk of Voorthuizen)

Sessie 5 : Natuurcoaching (Voorthuizen)

Sessie 6 : Natuurcoaching (Voorthuizen)


Tussen de sessies in krijg je steeds oefeningen mee om het geleerde in je leven te integreren.


Het is soms mogelijk om in een bos dichter bij jou in de buurt af te spreken

 Je kunt binnen twee weken terecht, zonder verwijzing van de huisarts.