Over mij

Ik denk dat wij allemaal in wezen gezond, 'heel', zijn. Dat onze ware natuur meer of minder verduisterd is, maar dat iedereen hier weer mee in contact kan komen.

Het is als de hemel die nooit aangetast zal worden door de wolken. Al zien wij alleen maar deze wolken, wanneer we erachter zouden kunnen kijken is daar de hemel, stralend blauw, onaangetast.

Maar het oplossen van deze wolken; onze overtuigingen, blokkades, ego patronen, gewoontes en littekens, daar moeten we een weg in vinden. Het is mijn grote wens mensen te helpen weer in contact te komen met wie zij werkelijk zijn.


Dit is een levenslange weg en een groot avontuur!

Mijn naam is Inez Hafkamp. Na mijn schooltijd op de Vrije School in Den Haag ben ik zang gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Waarna ik werd aangenomen bij de Nationale Opera waar ik 30 jaar heb gezongen.


In 2005 kwam ik in aanraking met de Journey. Het eerste proces dat ik zelf onderging, maakte diepe indruk en heeft mij geholpen bij mijn ontwikkeling. Het is een diepgaande manier om met behulp van onze eigen wijsheid oplossingen te vinden. Om uiteindelijk werkelijk vanuit vrijheid te kunnen leven.

Vanuit mijn wens om anderen hiermee te ondersteunen heb ik in 2010 mijn Journey opleiding in Engeland en Duitsland afgerond. Sindsdien heb ik een praktijk aan huis. En sinds 2022 werk ik als emotietherapeut (Journey therapeut) voor de Burn Out Poli van Unlimited People. 


In 2011 kreeg ik de diagnose MS. Iets wat mijn bestaan op zijn grondvesten deed schudden. Bij het verwerken en omgaan met mijn ziekte helpt de Journey mij enorm. Omdat ik altijd al, ’na mijn pensioen ofzo’, naar Santiago wilde lopen, besloot ik in 2012 dit voornemen ten uitvoer te brengen, mede met de gedachte dat het tegen die tijd helemaal niet zeker zou zijn of ik nog wel zou kunnen lopen... Zo ben ik in 2012 voor het eerst naar Santiago gelopen.

Dit was zo een geweldige, helende, ervaring dat ik sindsdien vele andere tochten heb gelopen. Geleidelijk groeide de wens dit met anderen te delen.

Hieruit zijn de 'BEGELEIDE WANDELTOCHTEN' ontstaan.


Om ook meer concrete coaching te kunnen bieden, heb ik in 2019 mijn opleiding tot Natuurcoach voltooid. Ik ervaar de natuur, het bos als grote ondersteuning.

Sinds 2017 biedt ik alle diensten ook aan via AerreA een SGGZ instelling voor zorgverleners.


Sinds 2012 werk ik bij Hospice de Schelp, eerst als zorg-vrijwilliger en sinds 2018 als geestelijk ondersteuner Het is een voorrecht om mensen te mogen ondersteunen tijdens een zo wezenlijke periode in hun leven.


Mijn man en ik hebben drie volwassen kinderen en wonen in oud Zaandijk