BOSBADEN


Bosbaden, SHINRIN YOKU, is in Japan een erkend medicijn tegen stressgerelateerde ziektes.

De natuur kan ons helpen uit ons hoofd te komen, weer in verbinding met ons lichaam, onze wijsheid, met 'zijn'.


De natuur is ons 'thuis', maar ons leven is tegenwoordig zo ingericht dat we steeds minder in verbinding met de natuur staan. De manier waarop wij leven levert stress op: Het leven in een verstedelijkte omgeving, de ongelooflijke hoeveelheid informatie en indrukken die wij dagelijks te verwerken krijgen en het gebrek aan een gezond makend ritme.


  Dit stressniveau kan leiden tot een verminderd geluksgevoel en uiteindelijk ziekte. Uit Japans onderzoek is gebleken dat Bosbaden het immuunsysteem versterkt en de bloeddruk en stress laat dalen

  De natuur helpt ons te ontspannen, weer in verbinding met onszelf, de stilte te komen.  We verzamelen om 10 uur bij mijn boshuisje in Lage Vuursche. Na de koffie/thee gaan we het bos in waar we tot ongeveer 16 uur zullen blijven. We lopen in die tijd niet meer dan 5 km. Normaal wandel je ergens naartoe. Deze dag is het enige doel in het bos te zijn. We doen allerlei oefeningen om uit je hoofd, meer in 'zijn' te komen. Het grootste deel van de dag verloopt in stilte. Je zult merken dat je door deze dag in diepe ontspanning komt. 


  Tussen de middag picknicken we met een lunch die ik meebreng. We sluiten de dag af met thee bij het boshuisje.  PRAKTISCH


  In principe gaat de dag ook bij slechter weer door. Maar wanneer het heel koud en nat is zal het worden verzet. Er zijn een paar dagen per jaar waarop je je kunt inschrijven, maar het is ook mogelijk je met een groepje aan te melden. Dan organiseer ik het op de door jullie gewenste datum.


  De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers.

  KOSTEN €60,- pp incl. koffie/thee en lunch


  DAGEN OP AANVRAAG;

  KOSTEN minimaal €240,- (1- 4 deelnemers), daarna €60,- pp extra