Bosbaden, SHINRIN YOKU, is in Japan een erkend medicijn tegen stressgerelateerde ziektes.

De natuur kan ons helpen uit ons hoofd te komen, weer in verbinding met ons lichaam, onze wijheid, met 'zijn'.


Ons leven is tegenwoordig zo ingericht dat we steeds minder in verbinding met de natuur staan. De manier waarop wij leven levert stress op: Het leven in een verstedelijkte omgeving, de ongelooflijke hoeveelheid informatie en indrukken die wij dagelijks te verwerken krijgen en het gebrek aan een gezond makend ritme.


  Dit stressniveau kan leiden tot een verminderd geluksgevoel en uiteindelijk ziekte. Uit Japans onderzoek is gebleken dat Bosbaden het immuunsysteem versterkt en de bloeddruk en stress laat dalen

  De natuur helpt ons te ontspannen, weer in verbinding met onszelf, de stilte te komen.

   

  We verzamelen tussen 10 en 10.30 uur. Na de koffie/thee gaan we het bos in waar we tot ongeveer 17 uur zullen blijven. We lopen in die tijd niet meer dan 5 km. Normaal wandel je ergens naartoe, deze dag is het enige doel in het bos te zijn. We doen allerlei oefeningen om uit je hoofd, meer in 'zijn' te komen.

  Tussen de middag picknicken we met een lunch die ik meebreng.

  Wanneer het een bosbad zonder overnachting betreft, wordt hierna de dag afgeloten.


  MET OVERNACHTING

  Aan het eind van de dag is er een vegetarische maaltijd. In de zomer slapen we in kampeerhutten in het bos, zodat het "bosbad" zelfs 's avonds gewoon doorgaat. In de winter slapen we op Landgoed Walrick, een prachtige villa met wellness, waar na het wandelen ook nog een activiteit zal zijn .

  De volgende ochtend sluiten we af na het ontbijt.

  06 47084557

  ihafkamp@xs4all.nl

  © Copyright. All Rights Reserved.