Bosbaden, SHINRIN YOKU, is in Japan een erkend medicijn tegen stressgerelateerde ziektes.

De natuur kan ons helpen uit ons hoofd te komen, weer in verbinding met ons lichaam, onze wijsheid, met 'zijn'.


De natuur is ons 'thuis', maar ons leven is tegenwoordig zo ingericht dat we steeds minder in verbinding met de natuur staan. De manier waarop wij leven levert stress op: Het leven in een verstedelijkte omgeving, de ongelooflijke hoeveelheid informatie en indrukken die wij dagelijks te verwerken krijgen en het gebrek aan een gezond makend ritme.


  Dit stressniveau kan leiden tot een verminderd geluksgevoel en uiteindelijk ziekte. Uit Japans onderzoek is gebleken dat Bosbaden het immuunsysteem versterkt en de bloeddruk en stress laat dalen

  De natuur helpt ons te ontspannen, weer in verbinding met onszelf, de stilte te komen.

   

  ZONDER OVERNACHTING

  We verzamelen om 10 uur bij mijn boshuisje in Lage Vuursche. Na de koffie/thee gaan we het bos in waar we tot ongeveer 16 uur zullen blijven. We lopen in die tijd niet meer dan 5 km. Normaal wandel je ergens naartoe. Deze dag is het enige doel in het bos te zijn. We doen allerlei oefeningen om uit je hoofd, meer in 'zijn' te komen.

  Tussen de middag picknicken we met een lunch die ik meebreng. We sluiten de dag af met thee bij het boshuisje.


  MET OVERNACHTING

  We verzamelen om 10 uur op Landgoed Walrick, in de buurt van Nijmegen. Een prachtige villa met wellness. De dag verloopt verder zoals hierboven beschreven. Na afloop is er dan tijd voor zwemmen en sauna, waarna we een vegetarische maaltijd serveren. Er is een 2- en een 4-persoonskamer beschikbaar.

  De volgende ochtend kun je nog een keer zwemmen en sluiten we af na het ontbijt.